Nya affärsmöjligheter
på projektmarknaden

Historik

Sverige Bygger

Historien om Sverige Bygger startade i Glada Hudik 1985 när Håkan Lindberg och Mats Engberg grundade HM InformationsGruppen AB. Även om företagsnamnet var ett annat så var varumärket på produkterna redan då Sverige Bygger.

Företaget både växte och blev lönsamt snabbt tack vare datorisering och duktiga medarbetare.

Exempelvis kunde vi redan 1986 leverera bygginformation på diskett och vi var först med att enbart använda oss av den nya Pc:n som arbetsverktyg. Att ha en egen utvecklingsavdelning och utveckla det mesta själva var viktigt för oss redan från början.

Runt 1990 inleddes ett samarbete med Affärsdata som medförde en slags online-lösningar redan innan Internet fanns tillgängligt för byggföretagen. Affärsdata ingick i Bonnier Affärsinformation vilket kom att bli Sverige Byggers nya ägare 1996. Bakgrunden var att Mats Engberg ville pensionera sig och att Håkan Lindberg ville ha styrkan i Bonnier Affärsinformation för att fortsätta utvecklingen och expansionen.

År 2000 var vi först i världen (igen) med att erbjuda bygginformation online - även om det i praktiken var 10 år sedan vi först testat på online information via samarbetet med Affärsdata. Man kan säga att vi var först två gånger när det gäller bygginformation online - först innan Internet och först när Internet fanns på riktigt.

Försprånget på Internet tillsammans med en effektiv informationsinsamling gjorde att vi var störst i Sverige med bygginformation om byggprojekt, byggföretag, anbud och upphandlingar 2001/2002.

Även när det gäller marknadsföringstjänster på Internet var vi tidigt ute och redan år 2000 kunde våra kunder marknadsföra sig via exponeringar på nätet. Vi utvecklade vidare våra DM-tjänster för fysiska utskick och gjorde dem i det närmaste kirurgiska.

Systerföretaget Norge Bygges startades upp 2004 baserat på samma affärsidé och tjänster. 2005 blir Bonnier Affärsinformation Bisnode som ägs av Bonniers och Ratos.

Vi var ett av Bisnodes mest lönsamma bolag under åren 2005-2009 och utvecklade bland annat en rad nya funktioner som punktbevakning, relations-/företagsanalys, marknadsanalys. 2009 lanserades även annonspaketet Helabyggsverige.

Vårt mål är och har alltid också varit att vara modiga och leva som vi lär. Som exempel kan nämnas att vi troligen var det första byggrelaterade företaget i Sverige som marknadsförde oss via sponsrade länkar (Adwords) på Google. Vi var även först ut bland b2b byggrelaterade företagen med marknadsföring på Spotify. Vi använder dessutom våra egna tjänster när det gäller direktmarknadsföring, enkäter etc. för att leva som vi lär och förstå dig som kund.

Den största satsningen i slutet på 2000-talet var utan tvekan byggprojektplatsen.se (blev Byggsverige.se okt 2011). En ny, unik plattform för vår informationsinsamling. Byggprojektplatsen.se innefattar en rad tjänster för våra uppgiftslämnare som ska ge oss och våra kunder ännu mer information med ännu högre kvalitet. Strategin är att ge tillbaka mer nytta än någon annan till de byggherrar, projektledare, konsulter m fl. som lämnar bygginformation och gör oss till Byggsveriges affärskälla.

2010 köper Talentum upp Sverige Bygger och Norge Bygges med målsättningen att bygga ett nytt affärsområde inom Talentum och bygga vidare på vårt framgångsrika arbete.

2010 är också året då vi lanserar en ny online version - Mitt Sverige Bygger. Troligen världens mest skräddarsydda bygginformationstjänst. Informationsinnehållet har våra kunder länge kunnat anpassa just till sitt verksamhetsområde men med nya versionen kan varje unik användare också skapa sin egen lösning online genom att välja just de moduler man vill använda och placera dem som man själv vill. Byggranking ingick dessutom som en helt ny funktion.

2011 Talentum kunde inte tacka nej till ett rekordstort bud på Sverige Bygger och nya ägare blev DOCU Group.

2012 lanserades den nya tjänsten Byggfolio. Kravet på proffsiga referenser från tidigare byggprojekt ökar. Byggfolio är en online-portfolio där du visar dina bästa referensprojekt. Använd Byggfolio i dina anbud, offerter och i din marknadsföring för att vinna nya affärer.
Läs mer på Byggfolio.se

2013 Lanseras en ny version av Mitt Sverige Bygger. Snyggare, snabbare och smartare!

2014 släpps Byggkartan.se för att visualisera byggprojekt, byggföretag och referensprojekt från Byggsveriges största projektdatabas. Ett referensmail med referensprojekt från Byggfolio.se utvecklas också.

Under 2014 köpte även Segulah upp DOCU Nordic och blev därmed nya ägare till oss och flera andra bolag inom DOCU Nordic.

Tidsaxel